Športy pre deti aj dospelých

Športu by sa mal venovať každý človek, bez ohľadu na vek či pohlavie. Športy rozdeľujeme podľa toho, koľko hráčov ich môže naraz hrať, ale aj podľa toho, či sa hrajú v interiéri alebo v exteriéri. Taktiež sa športy delia na tie, ktoré sú vhodné pre deti a športy, ktoré sú vhodné pre dospelých.

 

futbal

 

Športy vhodné pre deti sú futbal, hokej, pingpong, balet, tanec.

Futbal chce hrať čoraz viac detí. Začína sa učiť od útleho detstva. Mnoho malých chlapcov chce byť futbalistom. Na to je nutné pravidelne trénovať. Ak raz chce ísť dieťa aj na futbalový zápas, malo by sa futbalu venovať aktívne. To isté platí pre hokej. Hokej však býva omnoho náročnejší aj ťažší. Kĺzavý ľad nie je pre každého. Hokejisti musia vedieť vynikajúco korčuľovať práve na klzkom ľade. Balet a tanec upúta najmä malé dievčatká. Týmto športovým aktivitám sa začínajú venovať tiež už v útlom detstve. Aj vaše dievčatko chce byť raz baletkou? Kúpte jej takú peknú baletnú sukničku a nezabudnite na topánky, vhodné na balet. Tancovaniu sa venujú hlavne dievčatá, no nie je vylúčené, že chlapec bude navštevovať spoločenské tance. Tance sa rozdeľujú na moderné a spoločenské.

 

bojové umenie

 

Športy, ktoré sú vhodné najmä pre dospelých sú napríklad rôzne bojové umenia, atletika, skok do diaľky, behanie a cyklistika. Bojovým umeniam sa venujú najmä muži. Chcú byť silní a mať svaly. Atletika je veľmi náročná, čo sa týka pohybu. Pravidelným tréningom ju však naberiete. To isté platí pri skoku do diaľky alebo rôzne kratšie behy. Cyklistike sa tiež venujú až dospelí, no bicyklovanie obľubujú aj deti. Šport je vynikajúcim aktívnym cvičením, pri ktorom môžete zhodiť veľmi veľa kilogramov, ak sa mu budete aktívne venovať. Nestačí len vysedávať na sedačke v obývacej miestnosti a pozerať sa na športovcov na športovom kanále. Nebuďte lenivý a choďte si práve teraz zašportovať.